yoga voor kinderen en tieners

 

Kinderyoga & Tieneryoga

Een ontdekkingstocht langs lichaamshoudingen en bewegingen, ademspel, massagespel, aandachts - en ontspanningsoefeningen. Een uitnodigend thema, een verhaal, een fantasierijk spel, een mooi lied, een uitdagende houding en vrolijk bewegen vullen een speels uur waar ruimte en tijd is voor elkaar.

 

Elk kind is uniek en doet het goed. Kinderyoga is nooit een wedstrijd. Geen scores, geen winnaars of verliezers. Plezier staat voorop. Kinderyoga is een mooie manier om kinderen te leren zichzelf te zijn, te ontspannen, even niet te moeten presteren, samen te werken en eerbied te hebben voor zichzelf en voor elkaar.

 

Wat zijn de voordelen?

Een soepel lichaam, een goede nachtrust, concentratie, zelfvertrouwen en een positieve ingesteldheid worden bevorderd. Kinderen leren samenwerken en ontspannen, ontdekken hun eigen grenzen en leren die van anderen te respecteren.

 

Els is professioneel kinderyogadocent, aangesloten bij de Kinderyogaliga.

Zij biedt in de Yogatuin reeksen aan van meerdere yogaplayshops van telkens 1 uur in leeftijdsgroepen tot maximaal 10 deelnemers van 4 tot 18 jaar.

De yogaplayshops brengen speelse thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Voor tieners is er een uniek aanbod aangepast aan hun noden, passend bij hun ontwikkeling.

Yoga voor kinderen
 

Wobbelyoga

Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd.


De Wobbelyoga playshops zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Aan het einde van een Wobbelyoga playshop stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi's, maar ook vriendelijk voor het milieu. Hij is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurproducten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Els is gecertificeerde Wobbelyogadocent en Wobbelyoga in de Yogatuin doen we met de enige echte Wobbel op een maandelijkse Wobbelwoensdag, een Wobbelspeeldag tijdens de schoolvakantiesof een Wobbelspecial voor ouder en kind

Yoga voor kinderen plakshops
 

Ouder & kindyoga

Reeksen van meerdere yogaplayshops van telkens drie kwartier voor maximaal 6 duo’s van één ouder met een kind tussen 3 en 11 jaar.

 

Speelse kennismaking met kinderyoga.

Samen genieten van een 'wij'- moment.

 

U krijgt tips waarmee u ook thuis aan de slag kan.

ouder en kindyoga
 

Themadagen

In de korte vakanties plannen wij regelmatig een yogadag in een seizoensthema:

herfstyoga, valentijnsyoga, paasyoga  …

Een hele dag kinderyoga en creativiteit met een relaxerende afsluiter.

 

Uniek is ook de Schatgraversdag.

Met het mooie spel Schatgravers gaan kinderen glunderen bij het ontdekken van hun eigen waardevolle schatten. In combinatie met yoga en creatief spel is dit boost voor het zelfvertrouwen.

 

Voor maximaal 10 kinderen van 7 tot 12 jaar..

Het ideale voorsmaakje voor een speelweek.

Yoga themadagen
 

Yogaspeelweken

Tijdens de zomervakantie staan ook yogaspeelweken op het programma.

Niet zomaar “een kamp” maar een unieke ervaring in een rustgevende groene omgeving.

In een klein groepje van maximaal 10 deelnemers komen de kinderen van dag tot dag dichter bij zichzelf en bij elkaar en groeien ze in zelfvertrouwen en vriendschap. Beweging, knutselen, experimenteren, muziek en ontspanning wisselen elkaar af doorheen yoga-avonturen, creatief bezig zijn, droomverhalen, natuurbeleving en gewoon helemaal op adem mogen komen.

 

Geen competitie, geen scores, geen medailles, wel voor elk kind een dikke pluim omdat het is wie het is. Kortom,  een zalige vakantie-tijd!

 

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar en tieners van 13 tot 18 jaar

Yoga speelweken
 

Verjaardagsfeestje

Een kinderyogaverjaardagsfeestje in onze Yogatuin wordt het mooiste geschenk voor uw jarige!

 

Een yogafeestje op maat! De jarige kiest het thema om maximaal 11 vriendjes te verrassen op een fijne namiddag.

 

Neem vrijblijvend contact op voor inlichtingen.

kinderyoga verjaardagsfeestjes
 

Scholen & verenigingen

Een kennismakingsworkshop,

yoga op een sportdag,

een yogareeks,

yoga in de naschoolse opvang,

kinderyoga of workshop relaxatie op een pedagogische studiedag,

een Schatgraversworkshop in de klas ...

 

in onze Yogatuin

of op uw eigen locatie.

 

Contacteer ons voor meer inlichtingen over de mogelijkheden, op maat van jouw klas, jouw school of jouw team.

Yoga voor scholen en verenigingen