top of page

Yoga voor kinderen

kinderyoga

Kinderyoga

Een ontdekkingstocht langs lichaamshoudingen en bewegingen, ademspel, massagespel, aandachts - en ontspanningsoefeningen. Een uitnodigend thema, een verhaal, een fantasierijk spel, een mooi lied, een uitdagende houding en vrolijk bewegen vullen een speels uur waar ruimte en tijd is voor elkaar.

 

Elk kind is uniek en doet het goed. Kinderyoga is nooit een wedstrijd. Geen scores, geen winnaars of verliezers. Plezier staat voorop. Kinderyoga is een mooie manier om kinderen te leren zichzelf te zijn, te ontspannen, even niet te moeten presteren, samen te werken en eerbied te hebben voor zichzelf en voor elkaar.

 

Wat zijn de voordelen?

Een soepel lichaam, een goede nachtrust, concentratie, zelfvertrouwen en een positieve ingesteldheid worden bevorderd. Kinderen leren samenwerken en ontspannen, ontdekken hun eigen grenzen en leren die van anderen te respecteren.

 

Els is professioneel kinderyogadocent.

Kinderyoga komt in de Yogatuin aan bod in de Wij - Tijd playshops en in themadagen.

Ook voor kinderyoga op school kan je bij Els terecht.

Yoga voor kinderen
wobbelyoga

Wobbelyoga

Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd.


De Wobbelyoga playshops zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Aan het einde van een Wobbelyoga playshop stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi's, maar ook vriendelijk voor het milieu. Hij is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurproducten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Els is gecertificeerde Wobbelyogadocent.

Wobbelyoga in de Yogatuin doen we met de enige echte Wobbel op een maandelijkse Wobbelplayshop, een Wobbelspeeldag tijdens de schoolvakanties of een Wobbelspecial voor ouder en kind

Yoga voor kinderen plakshops
ouder & kindyoga

Wij - Tijd

Maandelijkse playshop van een uurtje voor maximaal 6 duo’s van één ouder met een kind tussen 4 en 10 jaar.

 

Speelse kennismaking met kinderyoga, meditatie en massage.

Samen genieten van een 'wij'- moment.

 

U krijgt tips waarmee u ook thuis aan de slag kan.

ouder en kindyoga
yogathemadagen

Themadagen

Tijdens schoolvakanties bieden wij regelmatig een themadag. 

Kinderyoga, creatieve werkvormen en relaxatie vormen een rode draad.

Uniek is ook de Schatgraversdag.

Met het mooie spel Schatgravers gaan kinderen glunderen bij het ontdekken van hun eigen waardevolle schatten. In combinatie met yoga en creatief spel is dit boost voor het zelfvertrouwen.

 

Voor maximaal 10 kinderen van 7 tot 12 jaar.

Yoga themadagen
kinderyoga voor scholen & verenigingen

Scholen & verenigingen

Een kennismakingsworkshop,

yoga op een sportdag,

een yogareeks,

yoga in de naschoolse opvang,

kinderyoga of workshop relaxatie op een pedagogische studiedag,

een Schatgraversworkshop in de klas ...

 

in onze Yogatuin

of op uw eigen locatie.

 

Contacteer ons voor meer inlichtingen over de mogelijkheden, op maat van jouw klas, jouw school of jouw team.

Yoga voor scholen en verenigingen
bottom of page