top of page

kindermindfulness

mindfulness voor je kind

Mindfulness voor je kind ?

Jonge kinderen staan van nature “open” in het leven en kijken nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Bij het opgroeien kunnen ze beetje bij beetje deze vaardigheid en attitude verliezen.

Mindfulness leert kinderen om op elk moment open en met aandacht aanwezig te zijn.

 

Bewust aandacht leren geven bevordert de concentratie en het leren op school. Het leren voelen van het lichaam brengt met zich mee dat kinderen sneller spanningen opmerken in hun eigen lichaam. Ze leren daar anders mee omgaan.

 

Kindermindfulness leert een halt toe te roepen aan piekeren, faalangst, een laag zelfbeeld. Kinderen komen in hun eigen kracht te staan en vinden weer zelfvertrouwen, rust, durf en creativiteit. Mindfulness leert kinderen hun emoties herkennen en plaatsen, zonder overdonderd te worden.

mindfulness voor kinderen
wat is mindfulness voor kinderen

Wat is mindfulness ?

Gebaseerd op oosterse meditatietechnieken en inzichten uit de westerse  psychologie, leert mindfulness je om met volle aandacht in het leven te staan. Deze aandachtstraining oefent je geest en leert je thuis te komen in het NU: het enige moment dat we hebben. Door bezig te zijn met wat geweest is of met wat nog kan komen, missen we het “hier en nu”. Vaak is het huidige moment ook stress, ongemak, frustratie en pijn. Mindfulness leert je daar mee omgaan.

 

In de training wordt een diepe mildheid gecultiveerd, tegenover jezelf, tegenover anderen,  ook als het moeilijk gaat. Je leert het NU te accepteren zoals het is. Je ontdekt bij jezelf wat je allemaal op automatische piloot doet, zonder aandacht. In onze dagdagelijkse bezigheden maar evenzeer in onze gedachten en gevoelens functioneren we automatisch. Zonder het te beseffen zitten we op een draaimolen van piekergedachten, oordelen en hevige emoties.

 

Een mindfulnesstraining leert je om deze draaimolen stop te zetten en eens af te stappen om tot rust te komen. Je leert om zonder oordeel te observeren wat er is. Dat brengt rust en evenwicht. Deze training leert je ook mindful  leven - ZIJN eerder dan DOEN. Het is een manier van zijn, van bewust – zijn, een gids voor het leven.

wat is mindfulness voor kinderen
de kiddyminds mindfulness training

De KiddyMindstraining

8 sessies die opgebouwd worden rond praktische opdrachten en speelse oefeningen:  ademen, bewegen, waarnemen, een helend verhaal met Frog de wenskikker  als mascotte,  zijn de vaste ingrediënten van een sessie.

 

Doorheen de training ontwikkelen kinderen vaardigheden die hen helpen om aandachtig en geconcentreerd te zijn, om met moeilijke situaties en met piekeren om te gaan en om zich te ontspannen.

 

Groep 1: kinderen van 2de en 3de leerjaar. Eén ouder neemt deel aan de hele training (verplicht).

Groep 2: kinderen van 4de, 5de en 6de leerjaar. Eén ouder is aanwezig bij sessie 1 en sessie 8.

Maximaal 8 deelnemers.

 

Voor jongeren vanaf 13 jaar is ook een individuele training op afspraak mogelijk.

Voor info over KiddyMinds, klik hier: www.kiddyminds.be

Froggie de wenskikker - kiddymindstraining
bottom of page